2 vrouwen aan het werk in de bakkerij
De bakkerij: meer dan alleen
een inkostenbron

Duizenden Ideeën

De oprichter van Foundation of Hope (FOHO) heeft duizend-en-één ideeën. Mukasa droomt over een eigen stuk land om gewassen te verbouwen, een haarsalon, een plastic-recyclingproject en… een bakkerij. Allemaal ideeën voor een bron van inkomsten. Maar als Mukasa écht moet kiezen, dan volgt hij de overweldigende geur van vers brood.

De bakkerij

Zodra de bakkerij is opgericht en goed draait is het niet alleen een inkomstenbron voor FOHO, er is dan ook de mogelijkheid dat een aantal kinderen meehelpen in de bakkerij. Kinderen die nooit naar school zijn geweest en inmiddels te oud zijn om in te stromen op de basisschool. Door mee te helpen in de bakkerij leren zij onder meer sociale en praktische vaardigheden.

Nieuwsgierig?
Lees hier het projectplan!
Help mee, doneer nu!
Hoe richt je een bakkerij op in Oeganda?

Tijdens het schrijven van het projectplan merkten wij dat we niet over voldoende kennis beschikken. Daarom is Petra de Roo samen met Goreth Nakiyimba en Annet Namutamba in Oeganda op onderzoek uitgegaan. Beide dames maken deel uit van het team van FOHO en zijn uitvoerende medewerkers van de bakkerij.

Behalve het bezoeken van andere lokale bakkerijen, heeft Goreth stage gelopen en hebben wij kennisgemaakt met Bake for Life. Bake for Life is opgericht door een groep Nederlandse bakkersvrouwen en is al ruim twintig jaar actief in Oeganda. Bake for Life leert kwetsbare mensen op een eenvoudige wijze aan de slag te gaan met het ondernemerschap. De organisatie heeft een concept ontwikkeld dat niet alleen bestaat uit financiering voor de opstart, maar ook uit een compleet pakket om te kunnen ondernemen vanuit het bakkersvak. Vanuit AfriCan Do hebben wij besloten het concept van Bake for Life toe te passen, bij het oprichten van de bakkerij voor FOHO.

Nu het plan is geschreven en wij een samenwerking zijn aangaan met Bake for Life, is het de uitdaging om het geld te werven. En daarbij hebben wij jouw hulp nodig!

Even voorstellen

Deze twee vrouwen zetten zich in voor de bakkerij.
Annet en Goreth zijn leergierig en gedreven.

De bakkerij De Bakkerij
Annet Annet Namutamba
Goreth Goreth Nakiyimba