Foto van kinderen in een school
Droom, missie en werkwijze

Onze droom

Stichting AfriCan Do droomt van een wereld waar ieder kind opgroeit in een gezonde, warme en veilige omgeving. Ieder kind heeft een eerlijke kans op een toekomst!

Missie

Stichting AfriCan Do biedt ondersteuning aan lokale ontwikkelingsprojecten in Oeganda die zorgdragen voor straatkinderen. Wij begeleiden het project bij het realiseren van een inkomstenbron, met als doel dat het project een zelfredzaam en onafhankelijk bestaan heeft. Met deze inkomstenbron kan het project de straatkinderen voorzien van eerste levensbehoeften, onderwijs en beroepsmogelijkheden. We zetten de middelen en hulp van onze sponsors en vrijwilligers in Nederland in om een inkomstenbron te realiseren voor een project in Oeganda.

"... een zelfredzaam en onafhankelijk bestaan"

Hoe we werken

Stichting AfriCan Do:

  1. werkt alleen samen met ontwikkelingsprojecten in Oeganda die zijn opgericht en worden aangestuurd door de lokale bevolking.
  2. wil dat die projecten het contact tussen het straatkind en hun familie stimuleren. De meeste straatkinderen hebben immers nog ouder(s) en/of andere familieleden.
  3. sluit aan bij de inzichten en idee├źn van het project. Want wie kent het land, de cultuur en gewoontes beter dan de lokale bevolking zelf?
  4. biedt ondersteuning op afstand. Het is niet realistisch en haalbaar dat wij als stichting blijvend inzetbaar zijn in Oeganda. Wij maken gebruik van een onafhankelijke, lokale coach in Oeganda. Deze coach is ook verantwoordelijk voor de follow-up. Op deze manier hebben wij inzicht in de ontwikkelingen en kunnen wij onze sponsoren op de hoogte houden.
  5. werkt aan de hand van projectplannen, zodat sponsoren op de hoogte zijn van de inzet van de bijdrage. We houden sponsoren ook op de hoogte van de ontwikkelingen in Nederland en in Oeganda met een blog en een nieuwsbrief.