Foto van winkelstraat
Wie is stichting AfriCan Do?

Hoe het begon

Hoe kom je zo gek om een stichting te starten? Dat leggen we je graag uit. Het is allemaal begonnen met een droom van een jonge, nieuwsgierige dame. Een dame die anderen wil helpen, want helpen geeft jezelf een geluksgevoel. Dus je besluit op het vliegtuig te stappen om als vrijwilligster aan de slag te gaan in Oeganda, Afrika. Al gauw realiseer je dat dit avontuur in de volksmond vrijwilligerswerk heet, maar in de realiteit een levenservaring is. Natuurlijk maakt jouw aanwezigheid op het vrijwilligersproject verschil, maar je maakt vooral kennis met de Oegandese cultuur.

Je maakt kennis met de hobbelige zandwegen tussen de groene bananenbomen. Je ruikt de geur van verbrand plastic. Je ziet kinderen op straat spelen met een eigengemaakte bal, terwijl zij een glimlach tevoorschijn toveren als jij voorbij loopt. Een glimlach waar meestal een indrukwekkend verhaal achter schuilgaat. Terwijl jij in Nederland vaak wordt geleid door hectiek en haast, realiseer je in Oeganda wat ├ęcht belangrijk is in het leven.

"Uit onze gedeelde liefde voor de straatkinderen in Masaka"

Wij hebben dit alle drie mogen meemaken, met veel enthousiasme. Het is een ervaring die ons rijk heeft gemaakt aan kennis en inzichten, maar die ons ook met elkaar heeft verbonden. Wij hebben alle drie aan hetzelfde project samengewerkt: Foundation of Hope, een project voor de straatkinderen in Masaka, Oeganda.

En ondanks dat onze dagen vaker te kort zijn dan te lang en wij graag een wijntje drinken in onze vrije tijd, komen we regelmatig samen om ons in te zetten voor Stichting AfriCan Do. Uit onze gedeelde liefde voor de straatkinderen in Masaka.

Bestuursleden

Stichting AfriCan Do wil in Oeganda groeien, maar in Nederland klein blijven.
Wij zijn positief, enthousiast en toegewijd. Dit zijn wij:

Petra Petra de Roo Voorzitter
Demi Demi Stolk Secretaris
Ilze Ilse Roosen Pennigmeester