Straatleven
Ontwikkelingsproject: wij focussen
ons op Foundation of Hope

Het straatleven

Afrika is een continent met meer dan een miljard inwoners en evenveel verhalen. Het heeft een prachtige natuur en een rijk wildleven. Een continent waar de bevolking danst op het ritme van de trommels, terwijl zij vrijwel geen – of juist – kleurrijke kleding dragen. De Afrikaanse bevolking staat bekend om hun slechte tijdmanagement en om het schenken van een gulle glimlach ongeacht de omstandigheden, want in dit prachtige continent heerst er ook hongersnood, oorlog en armoede.

En in elke grote stad kun je ze vinden: talloze kinderen die op straat slapen. Kinderen die hoopten op betere omstandigheden, bijvoorbeeld omdat er thuis sprake is van verwaarlozing, huiselijk geweld en misbruik, verstoten door de ouders, verlies van de ouders of schooluitval. Het zijn kinderen die hun nachten doorbrengen in de sloppenwijken en dagelijks de strijd aangaan met het vinden van eten. Er leven meer jongens dan meisjes op straat. Meisjes zijn echter vaker onzichtbaar, omdat zij sneller het slachtoffer zijn van prostitutie. Deze kinderen leven in onzekerheid en het gevaar van misbruik en geweld ligt op de loer.

Door deze schrijnende omstandigheden en onder invloed van lotgenoten, gaan sommige kinderen naar duistere plekken in de stad. Daar snuiven zij bijvoorbeeld kerosine om te proberen te ontsnappen aan hun angst en pijn. Ze leven aan de onderkant van de samenleving, worden gediscrimineerd, uitgescholden, uitgebuit en genegeerd. Het is een leven in de schaduw van de gemeenschap.

In Afrika zijn er talloze ontwikkelingsprojecten die zich inzetten voor deze kwetsbare kinderen. Vanuit stichting AfriCan Do focussen wij ons vooralsnog op Foundation of Hope [link naar Foundation of Hope] in Masaka, Oeganda.

Haarsalon
Tank op hoofd